VOEDINGSMIDDELEN

Farm Frites - Lommel (B)

www.farmfrites.com

De verschillende ruimtes bij het aardappelverwerkend bedrijf worden geventileerd d.m.v. ruimteafzuiging en speciaal ontwikkelde dampkappen boven de diverse productiemachines.

Totaal geventileerde capaciteit 300.000 m³/h. Deze lucht wordt gecompenseerd d.m.v. luchtgroepen welke de buitenlucht in de wintermaanden verwarmen om het vocht op te kunnen nemen ter bestrijding van condensatie.

Door middel van KE Fibertec verdringingsslangen wordt deze lucht tochtvrij de ruimte ingeblazen.

Farm Frites - Lommel (B) Farm Frites - Lommel (B) Farm Frites - Lommel (B) Farm Frites - Lommel (B)

Friesland Madibic - Lummen (B)

www.fmfs.be

 

Voor het nieuwe proeflaboratorium heeft Bovema International een klimaatsysteem ontwikkeld welke zorgt voor een constante temperatuur zowel in de zomer als in de wintermaanden d.m.v. een luchtgroep met koeling, verwarming en free cooling.In deze ruimte is boven een open bak waar veel waterdamp vrijkomt, een speciale inox dampkap geplaatst. De onderdruk welke ontstaat door de dampkap wordt d.m.v. de luchtgroep gecompenseerd en om de lucht tochtvrij binnen te blazen, wordt de lucht door een speciale injectieluchtslang fabrikaat KE Fibertec ingeblazen.Het gehele systeem wordt volautomatisch geregeld en gestuurd waardoor het energieverbruik zo laag mogelijk blijft.

Friesland Madibic - Lummen (B) Friesland Madibic - Lummen (B) Friesland Madibic - Lummen (B) Friesland Madibic - Lummen (B)

Maïski - Aarschot (B)

www.maiski.be

In de bak- en paneerafdeling komt enorm veel warmte vrij van de doorloopovens voor de kipproducten. De temperatuur in deze ruimte kon oplopen tot ver boven 40°C. Dit werd door het aanwezige personeel als zeer hinderlijk ervaren.Bovema heeft hiervoor een klimaatsysteem ontwikkeld en geïnstalleerd, bestaande uit een aantal afzuigventilatoren om de warmte af te voeren en ter compensatie van de ontstane onderdruk een luchtgroep geplaatst voorzien van filters, verwarmingsbatterij en ventilatorsectie.Om de lucht tochtvrij binnen te brengen, is gekozen voor een uitblaassysteem, uitgevoerd met een luchtslang. Deze slang is eenvoudig te demonteren en te reinigen. Een vereiste in de voedingsmiddelenindustrie. De gehele installatie is uitgewerkt conform de H.A.C.C.P. normen.

Maïski - Aarschot (B) Maïski - Aarschot (B) Maïski - Aarschot (B)

Schöller - Beerse (B)

www.schoeller.be

De inpakafdeling van deze ijsfabrikant diende voorzien te worden van een klimaatsysteem wat deze ruimte op ca. 14°C zou moeten houden.Hiervoor heeft Bovema International een luchtgroep geplaatst met een ijswaterbatterij met een watertraject van 0°C naar +4°C.Deze luchtgroep is vervaardigd van dubbelwandig geïsoleerd aluminium en aan de binnenzijde glad afgewerkt. Door de uitvoering in aluminium was het mogelijk deze luchtgroep op een bestaande lichtstraatopstand te plaatsen. Hierdoor waren er geen extra bouwkundige voorzieningen nodig.Om tochtklachten tegen te gaan, is het systeem uitgevoerd met KE Fibertec verdringingsslangen.Het aanwezige personeel ervaart het systeem als bijzonder aangenaam, geen kouval en geen tochtklachten. Ook hier is het luchtslangensysteem dusdanig gemonteerd dat de slangen eenvoudig te demonteren zijn voor de reiniging.

Schöller - Beerse (B) Schöller - Beerse (B) Schöller - Beerse (B) Schöller - Beerse (B)

Thijs wafels - Herentals-Grobbendonk (B)

Voor de extra koeling van de wafels is mechanische koeling voorzien d.m.v. een rooftop airconditioningeenheid uitgevoerd met een vrije koelingsectie zodat bij lage buitentemperaturen de buitenlucht gebruikt kan worden voor de koeling (energiebesparing) van de wafels.Door middel van het gepatenteerde KE Fibertec Dire Jet systeem (luchtslangen met speciaal gedimensioneerde en gepositioneerde nozzles), worden de koelbanden aangeblazen en de wafels op de banden geforceerd gekoeld.Dit systeem voorkomt dat de wafels te warm in de verpakking komen en daarin kunnen condenseren met alle gevolgen vandien.

Thijs wafels - Herentals-Grobbendonk (B) Thijs wafels - Herentals-Grobbendonk (B)

Top's Foods - Olen (B)

www.topsfoods.com

Bij het pasteuriseren van de verpakte microwave maaltijden komt veel warmte vrij. Zoveel dat in de zomermaanden de elektronica, welke in deze productielijnen opgenomen was, storingen gaf.

Aan de hand van de klimaatanalyse welke Bovema gemaakt heeft voor dit project, zijn voor deze ruimte een aantal natuurlijke verluchters met regenstand kleppen en insectengaas type TMS-R geprojecteerd.

Tijdens de hete zomer van 2003 heeft het systeem bewezen optimaal te werken en zelfs met buitentemperaturen van +35°C is de elektronica zonder storingen blijven functioneren.

Top's Foods - Olen (B) Top's Foods - Olen (B) Top's Foods - Olen (B)
Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Comments