ELEKTRO EN METAAL

Duracell Batteries - Aarschot (B)

www.duracell.be

In de productieruimte waar zink wordt verwerkt, komt er enorm veel warmte vrij van de opgestelde ovens. Deze warmte wordt door middel van afzuigventilatoren mechanisch afgezogen. De lucht wordt gecompenseerd door een adiabatische koelunit van 32.000m³/h. Hierdoor wordt de verse buitenlucht extra afgekoeld op een energetisch verantwoorde manier, zo kan er bv. een pulsietemperatuur tot 15°C gerealiseerd worden zonder mechanische koeling.

Duracell Batteries - Aarschot (B) Duracell Batteries - Aarschot (B)

LAG Trailers - Bree (B)

www.lag.be

Ter bestrijding van de lasrook zijn bij deze carrosseriebouwer op diverse plaatsen speciale flexibele afzuigkappen geplaatst welke de lasrook bij de bron kunnen afzuigen en via centrale afzuigventilatoren wordt deze schadelijke lasrook naar buiten afgevoerd.

Bovema heeft voor de ruimtelijke ventilatie in het dak van de diverse hallen natuurlijke verluchters geplaatst welke de warmte die vrijkomt in de ruimte (intern en extern) afvoert naar buiten. Deze installatie is tevens geschikt voor rook- en warmteafvoer bij een brand.

LAG Trailers - Bree (B) LAG Trailers - Bree (B)

New Holland - Antwerpen (B)

Bij deze producent van landbouwvoertuigen diende het dak van de gieterij gerenoveerd te worden. Tevens diende de verluchting van deze ruimte opnieuw bekeken te worden daar in de loop van de jaren meer gietovens bijgeplaatst zijn geworden en de bestaande verluchters niet voor voldoende ventilatie zorgde. En tijdens regenval had men in de ruimte geheel geen verluchting doordat het bestaande type verluchter hiervoor niet geschikt was.

Bovema heeft na grondige analyse van de meetrapporten (opgesteld door Bovema) een systeem ontwikkeld met natuurlijke verluchters voorzien van regenstandkleppen zodat men ook tijdens regen kan blijven ventileren.

Door de gunstige aërodynamische doorlaat van de nieuwe verluchters type TMS-R konden deze toestellen op de bestaande dakopeningen geplaatst worden en zodoende waren er minimale bouwkundige aanpassingen nodig.

New Holland - Antwerpen (B) New Holland - Antwerpen (B) New Holland - Antwerpen (B)

P & V Elektrotechniek- Heusden-Zolder (B)

www.pnv.be

Bij deze schakelbordenleverancier waren er zowel in de zomer- als in de wintermaanden klimaatproblemen.In de zomermaanden liep de temperatuur in de productieruimte hoog op wat als zeer hinderlijk ervaren werd door het aanwezige personeel.In de wintermaanden zorgde het bestaande verwarmingsysteem niet voor voldoende resultaat. In bepaalde delen van de hal werd het te warm en in andere delen klaagde men over kou en tocht. Ook het geluidsniveau van de bestaande installatie bleek na metingen aan de hoge kant.

Bovema heeft voor deze hallen een gecombineerd ventilatie-/verwarmingsysteem met een speciaal uitblaassysteem van luchtslangen met de z.g. direjet nozzles ontworpen waarmee verwarmd en geventileerd kan worden.

De meetresultaten in de zomer 2003 toonden aan dat de gegarandeerde temperatuur in de ruimtes zonder problemen gehaald werden.

Ook aan de belangrijke eis van de opdrachtgever van een zo laag mogelijk geluidsniveau, is volledig voldaan.

P & V Elektrotechniek- Heusden-Zolder (B) P & V Elektrotechniek- Heusden-Zolder (B)
Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie