Starmeal

<p>Starmeal: frisse, gezonde salades</p>

Het bedrijf Starmeal - van Lieven Vanlommel – levert al jaren frisse, gezonde salades aan winkels en warenhuizen in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk. Daarbij beschikken ze ook over hun eigen Foodmaker restaurants waar men in België en nu ook onlangs in Nederland terecht kan. Wegens het succes wordt momenteel een nieuwe productieplant gebouwd in Westerlo. Bovema werd gevraagd om de hele luchtbehandeling te verzorgen.

Tom Groenweghe ( Responsible Projects Foodgroupbelgië ): “We zijn bij Bovema terecht gekomen via een gesprek met het management in Duitsland die destijds had samengewerkt met Bovema. Bovema had op kleinere schaal reeds voor ons gewerkt in Brugge. Omdat ik daar tevreden was over de samenwerking en het resultaat, hebben we hen ook gevraagd om een goed ontwerp en een competetieve offerte in te dienen voor dit project. Intussen zijn we al zover dat alle technische besprekingen achter de rug zijn en men bij Bovema in Olen bezig is met het voorbereiden van de montage die begin januari van start zal gaan.”

<p>Starmeal: frisse, gezonde salades</p>

Die installatie omvat alle ventilatie van zowel productie als personele ruimtes, zowel EPB als zware ventilatie voor tijdens het cleanen. Een aantal luchtgroepen zijn uitgerust met warmterecuperatie. In samenwerking met de koelinstallateur is er ook gekozen om in enkele ruimtes de ventilatiegroepen te gaan combineren met de koeling op basis van C02. Op deze manier is het ook mogelijk om de ruimtes te gaan drogen en waar nodig overdruk te gaan creëren t.o.v. aanpalende ruimtes. In de warme keuken worden meerdere dampkappen geplaatst en ook de airco’s in de personele ruimtes behoren tot de scope. Ook de ventilatie in de wasplaats mede ook deze van de wasmachines zelf worden voorzien.

Tom Groenweghe: “Het is een plezier om met Bovema in deze voorbereidende fase samen te werken. Want dat is wat zij echt doen: sámen werken. Ze denken mee met ons en adviseren ons ook om de beste oplossing te kiezen zodat we ook in orde zijn met de EPB- en voedingswetgeving.

Ze zijn ook zeer correct wat de budgettering betreft echter zonder toegevingen te doen op kwaliteit. Ze wijzen er ons bijvoorbeeld ook op als het budget best opgetrokken wordt om een optimaal resultaat te bereiken. Dat kan je alleen als je een nauw contact onderhoudt met de productie en de werkvoorbereiders. En dat doen zij super.”

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Comments