Dankuwel Bart Tommelein

We schreven het al eerder: zonne-energie blijft een goede investering. En dat treedt staatssecretaris voor energie nu volmondig bij. Volgens Bart Tommelein moeten er tegen 2020 zo’n 6 miljoen zonnepanelen bij komen in Vlaanderen.

Dat is goed nieuws voor de installateurs én voor de consumenten die met een goedkope staatslening zonnepanelen zullen kunnen kopen.

Het is dan de kwestie om de juiste panelen aan te schaffen. Met Bovema zijn we al járen Authorised Partner van het Amerikaanse bedrijf Sunpower, een bedrijf dat al dertig jaar garant staat voor hoogwaardige zonnepanelen en constant werkt aan verbetering van hun producten.

Zo brachten ze onlangs een nieuw zonnepaneel op de markt met een piek van 360 Watt. Het is het meest performante paneel op de markt.

Sunpower is bovendien de enige die 25 jaar productiegarantie geeft. Dat is iets anders dan opbrengstgarantie. Daarbij heeft men het over de degradatie van een paneel doorheen de jaren en wat het dan nog gegarandeerd moet opbrengen aan elektriciteit. Maar wat ben je met een opbrengstgarantie van 20 jaar, als je paneel na tien jaar de geest geeft en er totaal geen productie meer is? En in geval van garantieproblemen worden bovendien álle kosten, ook de werkuren, gedekt door het Amerikaanse bedrijf.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie