Oplossingen liggen vaak niet voor de hand

Een probleem vaststellen is één ding. De herkomst van dat probleem zoeken is iets anders. Al te vaak wordt een zichtbaar probleem onmiddellijk aangepakt, zonder de onderliggende oorzaken te zoeken. Barst in de muur: wat gips erover, gladstrijken en klaar.

Zo werkt het echter niet. Bij Puratos in Lummen stelde men vast dat er zich condensatie voordeed in het magazijn. Daar moest dringend iets aan gedaan worden. De geraadpleegde firma’s stelden onmiddellijk voor om het magazijn te klimatiseren. De directie was er echter niet helemaal gerust in en was ook niet overtuigd van deze oplossing. Men zocht dus een tweede opinie bij Bovema International.

Renaat Penders: ‘We gingen met onze ingenieurs ter plekke kijken en zochten iets verder dan het voor de hand liggende. We kwamen er bij uit dat het probleem zich niet in het magazijn situeerde maar in de naastliggende productiehal. We hebben met een combinatie van ventilatie en warmterecuperatie gezorgd dat er in deze productiehal een gezond klimaat ontstond en losten daardoor tegelijkertijd het condensatieprobleem in het magazijn op. Bovendien hebben we, door een oplossing aan te bieden met warmterecuperatie, ervoor gezorgd dat de klant een energiepremie heeft ontvangen die meer dan 20% van zijn totale investering bedroeg.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Comments