Renaat Penders: ‘Meer dan koude of warme lucht inblazen’

“Klimaatbehandeling is meer dan koude of warme lucht inblazen of afzuigen. Het is een complexe materie die ter harte dient genomen te worden door deskundigen die de juiste omstandigheden in kaart brengen en daar de aansluitende oplossingen voor formuleren én uitwerken.”

Aan het woord is Renaat Penders,  gedelegeerd bestuurder van Bovema International. Het bedrijf houdt zich vooral bezig met klimaatoplossingen voor bedrijven. Bovema heeft een hoog oplossend vermogen en handelt steeds binnen het duurzame kader van de  3P’s: People, Planet, Profit.

Renaat Penders: “Wij zoeken altijd naar oplossingen die kaderen binnen de 3 P’s: People, Planet, Profit. Met andere woorden: oplossingen die gezond zijn voor de mens, het klimaat én de klant. Als u duurzaamheid in het vaandel voert, is Bovema International de aangewezen partner voor uw klimaatbehandeling. Ons ingenieursteam op de studiedienst hanteert de 3 P’s als leidraad voor het ontwerpen en installeren van energiezuinige en milieuvriendelijke industriële klimaatoplossingen.”

 

Dat gebeurt door middel van een gamma aan mogelijke oplossingen: natuurlijke, mechanische of verdringingsventilatie, warmterecuperatie, adiabatische koeling, lucht- of vloerverwarming, airconditioning, zonne-energie of warmtepompen.

Bovema werkt volgens het principe van “sleutel op de deur” en zorgt zelfs voor alle bouwkundige en elektrische werkzaamheden. Als KMO spreekt men er bovendien dezelfde taal als u.

Klimaatdokter

Renaat Penders: “Klanten kunnen bij ons terecht voor het ontwerpen en dimensioneren van volledig nieuwe installaties. De ingenieurs van onze studiedienst worden graag vanaf het eerste moment betrokken bij de klimaatinstallatie van uw nieuwe kantoorgebouw of bedrijfshal. Hun expertise en ervaring zullen u en uw architecten helpen om tot de beste en meest rendabele oplossing te komen.

Maar u kan het team ook uitdagen door hen klimaatproblemen van alle aard voor te leggen. Als een ware klimaatdokter zullen ze al hun knowhow en ervaring in de strijd gooien om uw probleem zo snel als mogelijk op een energie- én budgetvriendelijke manier op te lossen. Want dát is onze passie: technische uitdagingen aangaan en die tot een goed einde brengen.”  

 

Sectoren

Bovema International beweegt zich binnen diverse sectoren maar is bijzonder onderlegd om “warme bedrijven” te helpen hun klimaat aan te passen aan hun behoeften.

  • Grafische industrie
  • Voedingsindustrie
  • Kunststofindustrie
  • Metaalindustrie
  • Brouwerijen en bottelarijen
  • Kantoorgebouwen
  • Fitnesscentra

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie