Summer is coming!

Anders dan bij Game of Thrones heet het bij ons: Summer is coming!

Als het weer zo’n zomer wordt zoals vorig jaar zal er weer gezweet en gepuft worden. Een goed klimaat voorzien op de werkplek is dan van cruciaal belang om de productiviteit op peil te houden. Uit de vele mogelijkheden pikken wij de abiabatische koeling er uit als zeer efficiënt en economisch. Deze vorm van koeling steunt op het verdampen van water waardoor de ingeblazen luchttemperatuur daalt. Zo kan lucht met een aanzuigtemperatuur van 30°C, gekoeld worden naar ± 22°C en dit uitsluitend met wat kraantjeswater.

Door water en warme lucht met elkaar in contact te brengen, vindt een natuurlijke verdamping plaats waardoor de warmte wordt onttrokken aan de lucht die daardoor enkele graden afkoelt.

De adiabatische koeler van Bovema zuigt verse buitenlucht aan via een krachtige maar stille motor en blaast deze vervolgens door filterpads - die constant vochtig gehouden worden - door een gepatenteerd waterverdeelsysteem. Wat volgt is een constante stroom van verse, op natuurlijke wijze gekoelde lucht zonder gebruik te maken van milieuonvriendelijke koelmiddelen. Dat zorgt voor een beter arbeidsklimaat, minder zieken en een hogere productiviteit. Bovendien bedragen de exploitatiekosten slechts 1/5 van een traditioneel airconditioningsysteem.

Vermits men in een grote drukkerij in Turnhout zeer tevreden was over de adiabatische koeling die Bovema er enkele jaren geleden plaatste, werden we gevraagd om ook de bijkomende nieuwe hal te voorzien van adiabatische koeling.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie