TIP: Voorjaarsonderhoud

Het is weer lente en dan is het tijd om de nodige onderhoudswerken uit te voeren. Dat is immers noodzakelijk als je de werking van je apparaten optimaal wil houden en hun levensduur wil verlengen. De airco’s moeten nagekeken worden op de aanwezigheid van bladeren en ander vuil. Ook de filter binnenin moet gereinigd of vervangen worden. Anders werkt het toestel maar gedeeltelijk.

Ook de zonneboilers hebben een check-up nodig. Wat zeker jaarlijks gecontroleerd moet worden, is de kwaliteit van de solarvloeistof.

Ook de systeemdruk moet jaarlijks gemeten worden.

De huidige druk wordt vergeleken met die van de inbedrijfsstelling. Er mag zich in geen geval een drukverlaging voordoen.

Als je zonnepanelen hebt liggen moet je de vervuiling ervan in de gaten houden. Op daken met een hellingsgraad van minder dan 30% komt meer vervuiling voor dan op de andere daken. Zonnepanelen op platte daken kunnen best ieder jaar na de winter nagekeken worden. Zeker als je in een bos- of bomenrijke omgeving woont. Er kunnen zich bladeren en naalden vastzetten op je panelen. Ook bestaat de kans op algenvorming die je zeker moet verwijderen.

 

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Comments