Klimaatoplossingen voor bedrijven

Edito

Klimaatbehandeling is belangrijk op iedere plek waar mensen werken, wonen, sporten of ontspannen. Het is té belangrijk om niet toe te vertrouwen aan specialisten ter zake. Bovema International bestaat uit zo’n team van specialisten die zich met plezier over uw klimaatproblemen buigen, ze als een ‘klimaatdokter’ ontleden, de diagnose stellen en de remedie uitvoeren. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen en houden over wat de mogelijkheden zijn binnen klimaatbeheersing, welke technieken er bestaan, wat goede tips zijn om ervoor te zorgen dat het klimaat in uw werkomgeving goed is en blijft, enz. We laten ook iedere keer een klant aan het woord zodat u ook zijn/haar bevindingen en ervaringen kan lezen.

Wij hopen van ganser harte dat deze nieuwsbrief een meerwaarde heeft voor u.

Renaat Penders

Gedelegeerd Bestuurder

 

 

Renaat Penders: ‘Meer dan koude of warme lucht inblazen’

“Klimaatbehandeling is meer dan koude of warme lucht inblazen of afzuigen. Het is een complexe materie die ter harte dient genomen te worden door deskundigen die de juiste omstandigheden in kaart brengen en daar de aansluitende oplossingen voor formuleren én uitwerken.”

Aan het woord is Renaat Penders,  gedelegeerd bestuurder van Bovema International. Het bedrijf houdt zich vooral bezig met klimaatoplossingen voor bedrijven. Bovema heeft een hoog oplossend vermogen en handelt steeds binnen het duurzame kader van de  3P’s: People, Planet, Profit.

 

 

Oplossingen liggen vaak niet voor de hand

Een probleem vaststellen is één ding. De herkomst van dat probleem zoeken is iets anders. Al te vaak wordt een zichtbaar probleem onmiddellijk aangepakt, zonder de onderliggende oorzaken te zoeken. Barst in de muur: wat gips erover, gladstrijken en klaar. Maar zo werkt het echter niet, zoals bij Puratos in Lummen kon vastgesteld worden.

 

 

Referentieproject

Jos Eerdekens Betonvloeren: verwarming en koeling in de vloeren

Meedenken met de klant en de juiste oplossing uitwerken en implementeren, dat is het adagio van Bovema International. En dat is precies wat er is gebeurd bij Jos Eerdekens Betonvloeren in Opglabbeek.

Ethel Eerdekens: ‘We zochten heel lang naar een goede oplossing voor de verwarming en ventilatie van onze nieuwe kantoorgebouwen. Via onze interieurarchitect Pascal Segers van PAS Interieurconcepten zijn we bij Bovema terecht gekomen. 

 

 

Warmtewiel

Het warmtewiel neemt de warmte en het vocht van de afgezogen lucht op en draagt deze, door te draaien, terug over aan de verse in te blazen lucht.

Een warmtewiel heeft bijkomstig het voordeel dat het vocht terug wordt afgegeven aan de ingeblazen lucht.

Wanneer het warmtewiel stil staat vindt er geen overdracht plaats. Dit kan toegepast worden voor zomer- en of nachtkoeling. Een warmtewiel levert afhankelijk van de buitentemperatuur en luchtvochtigheid een thermisch rendement van 75% tot 89%, wat merkelijk hoger ligt dan dat van de platen- en kruisstroomwisselaars.