Bovema klimatiseert nieuwe bottelarij van Duvel

<p><span style="font-size: 14pt;"><strong>Bovema klimatiseert nieuwe bottelarij van Duvel</strong></span></p>

Bovema realiseerde voor brouwerij Moortgat de klimaatregeling in de nieuwe bottelarij die het bedrijf eind vorig jaar bouwde. Die bottelarij werd gebouwd boven op de bestaande en moet de capaciteit van 55.000 flesjes per uur vermeerderen met nog eens 60.000 exemplaren per uur. Om de temperatuur en vochtregeling in de nieuwe hal te optimaliseren, zocht het management naar een partner met ruime ervaring. Er werd met drie partijen en een studiebureau onderhandeld.

Sven Dekleermaeker (Duvel): ‘Van al die partijen was Bovema de enige die we nog niet kende. Maar het was ook de enige firma die niet met een klassieke oplossing kwam, maar in eerste instantie grondige berekeningen maakte die rekening hielden met onze specifieke wensen. Zij presenteerden ons indrukwekkende cijfers op vlak van energierendement. Zelfs het studiebureau kon die cijfers in eerste instantie niet geloven. Maar ze blijken wel te kloppen. En ik moet zeggen dat onze operatoren in de nieuwbouw bijzonder tevreden zijn over zowel temperatuur als vochtigheid.’

De sterkte van Bovema ligt volgens Sven Dekleermaeker in de professionaliteit die ze uitstralen en tentoon spreiden: ‘We zijn , terwijl ze aan de grote installatie werkten, met hen tevens in zee gegaan voor enkele kleinere afzuigingsinstallaties. De uitvoering van de grote installatie is ook perfect verlopen. De werken waren ruim binnen het tijdsschema klaar en alles draait naar behoren.’

 Over Bovema

Bovema is gespecialiseerd in industriële klimaattechnieken en zonnepanelen. Het bedrijf denkt steevast out of the box. Samen met de klant wordt het probleem of de vraag uitgebreid besproken en onderzocht; Een team onderzoekt ter plekke het klimaat in de bedrijfshallen en/of kantoorgebouwen en tekent creatieve oplossingen uit om het klimaat te optimaliseren. Oplossingen die kaderen binnen de 3 P’s: People, Planet, Profit. Systemen die gezond zijn voor mens, klimaat én bedrijf. Het ingenieursteam op de studiedienst van Bovema International hanteert diverse mogelijke oplossingen zoals daar zijn: natuurlijke, mechanische of verdringingsventilatie, warmterecuperatie, adiabatische koeling, lucht- of vloerverwarming, airconditioning, zonne-energie of warmtepompen.

Bovema International werkt volgens het principe van “sleutel op de deur” en verzorgt alle bouwkundige, elektrische en klimaatoplossingen. Als KMO spreekt men er bovendien dezelfde taal als u.

 Bovema International beweegt zich binnen diverse sectoren maar is bijzonder onderlegd om “warme bedrijven” te helpen hun klimaat aan te passen aan hun behoeften:

  • Grafische industrie
  • Voedingsindustrie
  • Kunststofindustrie
  • Metaalindustrie
  • Brouwerijen en bottelarijen
  • Kantoorgebouwen
  • Fitnesscentra
Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Comments