ACTUEEL

Bovema klimatiseert nieuwe bottelarij van Duvel

<p><span style="font-size: 14pt;"><strong>Bovema klimatiseert nieuwe bottelarij van Duvel</strong></span></p>

Bovema realiseerde voor brouwerij Moortgat de klimaatregeling in de nieuwe bottelarij die het bedrijf eind vorig jaar bouwde. Die bottelarij werd gebouwd boven op de bestaande en moet de capaciteit van 55.000 flesjes per uur vermeerderen met nog eens 60.000 exemplaren per uur. Om de temperatuur en vochtregeling in de nieuwe hal te optimaliseren, zocht het management naar een partner met ruime ervaring. Er werd met drie partijen en een studiebureau onderhandeld.

Sven Dekleermaeker (Duvel): ‘Van al die partijen was Bovema de enige die we nog niet kende. Maar het was ook de enige firma die niet met een klassieke oplossing kwam, maar in eerste instantie grondige berekeningen maakte die rekening hielden met onze specifieke wensen. Zij presenteerden ons indrukwekkende cijfers op vlak van energierendement. Zelfs het studiebureau kon die cijfers in eerste instantie niet geloven. Maar ze blijken wel te kloppen. En ik moet zeggen dat onze operatoren in de nieuwbouw bijzonder tevreden zijn over zowel temperatuur als vochtigheid.’

"Netvergoeding zonnepanelen gaat niet door!"

Netvergoeding voor zonnepanelen vernietigd

PV-sector wil overleg over alternatief

Vandaag heeft het Hof van Beroep te Brussel de huidige netvergoeding voor kleine PV-installaties nietig verklaard. De PV-sector wil snel een constructief overleg met de bevoegde minister over een billijk alternatief voorstel voor het gebruik van het net door PV-eigenaars.

De PV-sector had in december 2012 de berekening van de netvergoeding voor kleine PV-installaties, zoals die was opgesteld door de netbeheerders en goedgekeurd door de CREG, juridisch aangevochten bij de bevoegde rechtbank in Brussel, de 18de kamer van het Hof van Beroep. De rechter heeft nu geoordeeld dat er voldoende argumenten zijn om de netvergoeding nietig te verklaren. De berekening is immers gebaseerd op een niet goedgekeurde tariefmethodologie en de rekenwijze is discriminerend.

PV-Vlaanderen is verheugd met deze volgens haar terechte uitspraak. Het voorstel van de netbeheerders is niet billijk, onder andere omdat de rekenmethode een forfaitaire vergoeding per opgesteld PV-vermogen bepaalt en geen rekening houdt met de werkelijke productie van zonnestroom.

SunPower X-serie: de SPR-X21-335-BLK en SPR-X21-345.

SunPower verlegt opnieuw de grens met de introductie van de X-serie: de SPR-X21-335-BLK en SPR-X21-345.

De X-serie vult de bestaande E-serie aan en overtreft met 21% efficiëntie alle concurrentie, zowel wat betreft prestaties als op esthetisch vlak. 


Het klimaat heb je zelf in de hand!

Zorgeloos genieten van een comfortabel binnen-klimaat met de nieuwe LG Standard Inverter V airconditioner!

  • 3 jaar garantie
  • Energieklasse A/A+
  • Zeer stille werking
  • 3M allergenenfilter
  • Unit kan koelen en verwarmen

Een comfortabel binnenklimaat bij u thuis of op kantoorbegint met een bezoek aan onze Airco Shop.


Zonnepanelen zijn rendabeler dan een spaarboekje

Op lange termijn kan het rendement nog gevoelig stijgen 

Met een rendement van 3procent en een terugverdientijd van ongeveer acht jaar blijven zonnepanelen rendabel.

1 augustus was een zwarte dag voor de installateurs van zonnepanelen. Vanaf deze maand dalen de subsidies voor nieuwe installaties immers in één klap van 210 euro naar 90 euro per 1.000 kwh geproduceerde stroom. De subsidiëring van zonne-energie via groenestroomcertificaten – toegekend per 1.000 kwh geproduceerde energie – heeft daarmee een absoluut dieptepunt bereikt. En daarmee is ook het aantal aanvragen voor nieuwe installaties als een baksteen in elkaar gezakt.

Bron: http://www.standaard.be

Bovema is sinds januari 2012 Sunpower Authorised Partner.

Sunpower Authorised Partner.

De zonnepanelen van SunPower zijn nog steeds de krachtigste ter wereld, dit al meer dan 25 jaar dankzij de exclusieve gepatenteerde technologie van hun zonnecellen.  U wint dus meer energie uit een kleinere oppervlakte waardoor de installatiekosten lager liggen.

De SunPower® zonnecellen zijn 50% efficiënter dan de conventionele cellen dankzij de hoogwaardige silicium bijkomend zijn de cellen voorzien met elektrisch contact achteraan (gepatenteerde Maxeon™ technologie). De SunPower panelen absorberen zelfs bij lage lichtintensiteit meer zonnestraling en een breder spectrum op.


Vlaamse regering schept duidelijkheid over extra premies

Nieuwsflits 2012/06                   2/03/2012

Vlaamse regering schept duidelijkheid over extra premies
Vandaag 2 maart heeft de Vlaamse regering een reeks maatregelen goedgekeurd om energiebesparende ingrepen in woningen te stimuleren. Voor een zonneboiler stijgt de premie, voor PV komt er geen compensatie van de afgeschafte belastingvermindering, wat ook niet nodig was. Dat schept bovendien ook duidelijkheid voor de PV-markt.
Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche maakte vandaag bekend welke premies worden verhoogd, als compensatie voor het afschaffen van de belastingvermindering voor energiebesparende maatregelen. Om deze drastische schrapping op federaal niveau voor een deel op te vangen, ging de Vlaamse regering op zoek naar mogelijke compenserende maatregelen op Vlaams niveau.
Omdat zonnepanelen ook zonder fiscale aftrek nog relatief snel zijn terugverdiend, springt Vlaanderen daar niet bij. Wel worden een aantal premies verhoogd.

Bron: Persartikel op de nieuwssite “Vandaag”

"Zonnepanelen nog steeds een interessante investering"

Zonnepanelen nog steeds een interessante investering

"Zonnepanelen nog steeds een interessante investering"

dinsdag 31 januari 2012 om 20u05

Zonnepanelen blijven een interessante investering. Ze kunnen dubbel zoveel opbrengen als een spaarboekje. Dat zegt Test-Aankoop.

Zonnepanelen © Reuters

Door het schrappen van de fiscale aftrek en de lagere tegemoetkoming voor groenestroomcertificaten duurt het nu 4 tot 5
jaar langer alvorens men de investering in zonnepanelen heeft terugverdiend. Volgens Test-Aankoop blijft het plaatsen van zonnepanelen echter een interessante investering die meer dan het dubbele oplevert van een spaarboekje.

Rendement

Test-Aankoop gaat in haar berekening uit van een doorsnee-installatie van zonnepanelen met een vermogen van 5 kilowattpiek (kWp) en een oriëntatie op het zuidoosten of zuidwesten. Tegen een aankoopprijs van 3.000 euro per kWp zal dit nog steeds een jaarlijks rendement opleveren van 4,5 à 5 procent over een termijn van 20 jaar.


Solar-systemen:

Schüco PV-panelen

Optimaal gebruik van daken om energie te winnen
Het montagesysteem MSE 210 Aero-vlakdak is een aërodynamisch opbouwsysteem voor platte daken. Het bestaat uit polykristalline Schüco PV-panelen, elk met een afmeting van 1.639 mm x 983 mm x 42 mm. Door het geringe gewicht is het bijzonder goed geschikt om gemonteerd te worden op grote vlakke daken zoals op bedrijfshallen. Qua opbouw is het systeem extreem variabel: Bij belemmeringen op het dak wordt de rij eenvoudig verschoven en is sprake van een zeer rendabele en economische maar vooral duurzame oplossing. 


Goedkoop is vaak toch duurkoop !

zonnepanelen

Door de de hevige storm van afgelopen weken  werden vele zonnepanelen van de daken gerukt. U vindt hieronder enkele krantenartikels.

Bovema werkt enkel met Schüco-zonnepanelen en Schüco montagesystemen. Deze Duitse fabrikant staat garant voor absolute topkwaliteit!

Bij iedere installatie voor op een vlak dak maakt Bovema een stabiliteitsstudie om zelfs te kunnen weerstaan aan extreme weersomstandigheden. Bovema staat garant voor een degelijke montage.

Duurzaamheid draagt Bovema hoog in hun vaandel.

  • 25 jaar opbrengstgarantie
  • 10 jaar productgarantie
  • volledige installatie van één en dezelfde fabrikant

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren